06202213711 info@rollo-flex.hu

NAPELLENZŐK

Napellenzők

A nap elleni védelemre már évszázadok óta használnak a nyílászáró elé függesztett, vagy valamilyen keretre ráfeszített textileket. A mai kor jellemzője a világos belső tér, nagy terasz, ill. balkon, aminek a használati értékét tudjuk lényegesen növelni a megfelelő napvédelmi eszközökkel. Mindegyik napellenző típus készülhet kézi és motoros működtetéssel, valamint lehetőség van automatizálásra is, ami annyit jelent, hogy szél- és fényérzékelőt építünk hozzá. Vállalkozások esetében feliratozva reklámhordozóként is funkcionál. A megfelelően kiválasztott szín esetében mind a külső és a belső környezet hangulata jótékonyan megváltoztatható. A napellenzők téli védelme megoldható védőtetővel, de készülhet alumínium tokos kivitelben is.

Az általunk felhasznált anyagok a legmagasabb igényeknek is megfelelnek.
Az általunk készített napellenzők típusai a következők:
– könyökkaros napellenzők (1,5 m-es karkinyúlástól 5 m-esig)
– ablak- és balkonárnyékolók
– télikert árnyékolók
– pergolák
– roletták
A könyökkaros napellenzők a legelterjedtebbek, mivel nagy mérettartományban készíthetők, egyszerűen kezelhetők és megfelelő szerkezet és ponyva esetén időtállóak. (Nem összetévesztendő a bizonyos nagyáruházakban kapható silány minőségű termékekkel). Mi az IATA szerkezetét és a Sattler ponyváját használjuk. Az általunk javasolt legnagyobb méret 9×5 m-es.

Ablak- és balkonárnyékolók a legegyszerűbb szerkezetű napellenzők, készülhetnek függőleges és szöges kivitelben is. A textil anyaga természetesen ebben az esetben is Sattler. Általában kirakatok, portálok, ill. ablakok árnyékolására szolgál. Nagyobb méretek is készíthetők belőle, de kinyúlása 1 m felett nem ajánlott.

A télikert árnyékolók – mint a nevében is szerepel – a mostanság terjedő üveges zárt terek, ferdesíkú üvegtetők és tetőablakok árnyékolására szolgál. A legcélszerűbb az üvegfelület fölé tenni, mivel a hatékonysága sokkal nagyobb, mint az esetleg szükségszerűségből belülre rakott árnyékolóé. Ajánlott az automatizálása, mivel a belső tér hőmérséklete jelentősen befolyásolható a szerkezettel.

A pergola fixen telepített vázszerkezet, a falhoz és a földhöz rögzítve. A ponyva a rögzített profilokban megvezetett merevítésekkel mozgatható. Ezzel a szerkezettel nem csak a felső részét árnyékolhatjuk, hanem a szerkezet elejét is. Az erős szerkezet miatt kevésbé szélérzékeny, valamint megfelelő vízhatlan ponyva felhasználásával az esővédelemet is megoldhatjuk. Általában nagyobb teraszok exkluzív befedésére szolgál.

A roletták alapvetően belső árnyékolók, de készíthető kültéri is, más alapanyagból és szerkezettel. A működtetése alapján lehet motoros, hajtóműves és rugós. A roletta alkalmazkodik a különböző ablaktípusokhoz és szerelési módokhoz. Az alapanyag és színválaszték óriási, a legújabb különlegesség a roletta pliszé fényvédő fóliával.

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Az árajánlatkérés elküldéséhez kérjük töltse ki az alábbi ürlapot.
A beküldést követően kollégánk rövidesen felvesz Önnel a kapcsolatot!

Választott termékkategória

7 + 2 =

Elérhetőségeink

Telefonszám: 06 20 221 3711
E-mail: info@rollo-flex.hu
Cégnév: ROLLO-FLEX Kft.
Adószám: 14347746-2-09

 

ROLLO-FLEX Kft. | 2023 | Adatvédelmi nyilatkozat