06202213711 info@rollo-flex.hu

LAMELLÁS ÁRNYÉKOLÓK

Lamellás árnyékolók

Megkülönböztethetünk beltéri és kültéri lamellás árnyékolókat. A beltéri árnyékolók kevésbé hatékonyak, de olcsóbbak, valamint a legtöbb esetben mint lakberendezési eszköz, befolyásolják a belső tér hangulatát. A külső lamellás árnyékolók legfőbb szerepe a napárnyékolás, minél több fény beengedése mellett. Hatékonyabb, de lényegesen drágább, mivel a környezeti hatásokkal szemben ellenállónak kell lennie. Mindkét típus motorizálható, vagy automatizálható.

Beltéri lamellás árnyékolók:
– reluxák
– szalagfüggönyök
A reluxák legelterjedtebb alapanyaga a porszórt alumínium szalag (16, 25, 35, 50 mm szélességűek). Sokféle szerelési módjának köszönhetően szinte minden ablaktípusra igényesen felszerelhetőek és az árnyékoláson túl a betekintést is akadályozzák. A több mint 50 színből álló kollekciónkból mindenki talál megfelelőt. A reluxák másik alapanyaga a trópusi fából készült lamella (20, 50 mm szélességűek). A fareluxa exkluzívabb, de a vastagabb lamella miatt több fényt takar ki és kevesebb a színválaszték.

A szalagfüggönyök elemei a karnisrendszerek, melyek a mozgatást, felfüggesztést végzik és a lamellák, melyek a napvédelmet látják el. A karnisok esetében lehetőség van a lamellák gyújtésének és a kezelés lehetőségeinek megválasztására. A lamellák esetében szinte végtelen a szín-, fényáteresztő képesség és egyéb tulajdonságuk sora. A dekorativitása miatt ma már nagy részben lakásokban kerül felszerelésre.

Kültéri árnyékolók:
– Beépített tokos
– Külső tokos ill. takarólemezes.

A belső szerkezetük megyegyezik, a szerelési módban van elérés. Míg a beépített tokos már az épület tervezésekor eldől, addig a külső tokos csak később kerül eldöntésre, így utólagosan szerelhető. A lamellák 0,4-0,5 mm vastagok és 50-60-70-80-90 mm szélesek, de extrém felhasználás esetén 100-120 mm is lehet. Az oldalmegvezetése lehet bovdenes és sínes. Több mint 10 színből lehet választani.

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Az árajánlatkérés elküldéséhez kérjük töltse ki az alábbi ürlapot.
A beküldést követően kollégánk rövidesen felvesz Önnel a kapcsolatot!

Választott termékkategória

3 + 6 =

Elérhetőségeink

Telefonszám: 06 20 221 3711
E-mail: info@rollo-flex.hu
Cégnév: ROLLO-FLEX Kft.
Adószám: 14347746-2-09

 

ROLLO-FLEX Kft. | 2023 | Adatvédelmi nyilatkozat