Fóliázás

Autófóliázás
Az autófóliázás hő-, fényvédő és biztonsági funkciókat tölt be, amellett, hogy bizonyos esztétikai célokat is szolgál. A hő- és fényvédelem csökkenti a légkondícionáló fogyasztását, kirekeszti a káros UV sugarakat, valamint megakadályozza az illetéktelen betekintést is. A biztonsági funkció azt jelenti, hogy megnehezíti az ablaküveg betörését, emellett baleset esetén az üvegszilánkokat egyben tartja. Természetesen közlekedésfelügyeleti engedéllyel rendelkezünk és a fóliázásról műbizonylatot állítunk ki. Az autófóliázáshoz előzetes időpont-egyeztetés szükséges a +36 20 2221 3711-es telefonszámon.

 
cégadataink:

Telefon:

06 20 421 3370

06 20 221 3711

 

E-mail:

info@rollo-flex.hu

Cégjegyzékszám:

09-09-020959

Adószám:

14347746-2-09


Vonatkozó jogszabályok:
A gazdasági és közlekedési miniszter 84/2005. (X.11.) GKM rendeletének 3. §-a szerint személygépkocsik esetén nem csak a hátsó oldalablakok, de a hátsó szélvédő is bármely sötétségű fóliával jogszerűen ellátható, amennyiben a fólia magyarországi minősítéssel ("H" engedély, Af szám) rendelkezik, valamint a gépjármű két oldalsó tükörrel van ellátva.
- A "B" oszlop mögötti üvegek (hátsó-oldalsó, hátsó szélvédő) csak érvényes "H" minősítő jellel, illetve AF számmal rendelkező anyaggal fóliázhatók, a fényáteresztéstől függetlenül.
- A vezető üléssora melletti üvegek is fóliázhatók olyan anyaggal, mely rendelkezik érvényes "H" minősítő jellel, AF számmal de összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 70%-nál.
- Az első szélvédő (ez alól kivétel a lehajtott napellenzők által takart felület, ahova sötétítő csík szerelhető) is fóliázható érvényes "H" jellel, AF számmal rendelkező anyaggal, ha összegzett fényáteresztő képessége nagyobb, vagy egyenlő 75 %-nál.

Épületfóliázás
Az épületfóliázás elsősorban hő- és fényvédelmi célokat szolgál. A mai energiaárak mellett nem mindegy, mennyit költünk a légkondícionáló működtetésére. Egy átlagos családi ház esetében egy hővédő fóliázás már 2 év alatt megtérülhet. Az UV sugárzás megszűrésével védi a bútorokat, szőnyegeket a fakulástól.
Biztonsági szerepet is betölt már a fényvédő fólia is, mivel a betekintést akadályozza és nehezíti az üveg betörését. A tökéletes megoldás a biztonságra a biztonsági fólia, amely jelentősen meghosszabbítja, akadályozza az üvegen való behatolást. A biztonsági fólák rendelhetőek fényvédelemmel is. A jellemzően belterekben használt dekorfóliák amellett, hogy esztétikai és betekintésvédelmi szerepet játszanak, üvegtörés esetén megakadályozzák a szilánkok szétrepülését és egyben tartják az üveget. Biztonsági fóliáinkat a MABISZ engedélyével telepítjük.

Energiatakarékosság, Hővédelem, CO2 kibocsátás

A MADICO ablakfóliák akár a naphő 80%-át is képesek az üvegen kívül tartani, ezzel csökkenteni a légkondícionálás költségeit. Télen ugyanez a fólia kismértékben visszaveri a bentről az ablakon keresztül távozó hősugarakat. Több, mint 99%-ban szűri az UV sugarakat, melyek nagyon komoly betegségek
kialakulásában játszanak szerepet, illetve nagymértékben felelősek a bútorok, kárpitok, egyéb berendezési tárgyak fakulásáért.


Napellenzők
Szúnyoghálók Garázskapuk Rollo-Flex
Copyright ©2011 Rollo-Flex Kft • design by: fowlerdesign.hu
Redőny
Napellenző Árnyékolás Fóliázás Kapuautomatika Rollo-Flex Kft Árnyékolástechnika Kapuautomatika Garázskapu Árnyékolás- és kaputechnika Rollo-Flex Árnyékolástechnika Lamellás árnyékoló Rollo-Flex Kft Szúnyogháló
Kezdőlap Elérhetőségeink English Deutsch